Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και την κανέλα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10-20 λεπτά.
Βάζουμε μέσα στο μίξερ μας τη γλυκοπατάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τους χουρμάδες αφού τους στραγγίξουμε και πετάξουμε το νερό τους.
Προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη κανέλα, το κακάο και ανακατέβουμε μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η υφή σαν μους.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω κομματάκια σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο και την κανέλα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 10-20 λεπτά.
Βάζουμε μέσα στο μίξερ μας τη γλυκοπατάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τους χουρμάδες αφού τους στραγγίξουμε και πετάξουμε το νερό τους.
Προσθέτουμε το μέλι, το φυστικοβούτυρο, τη κανέλα, το κακάο και ανακατέβουμε μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η υφή σαν μους.
Τέλος ρίχνουμε από πάνω κομματάκια σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολάκια στο ψυγείο.