Nurture you | Tonia Kouka

Αχνιστή σούπα με μοσχάρι
December 14, 2022

 

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 50 mins
Τι θα χρειαστείς
 1 kg μοσχάρι ποντίκι
 2 φύλλα δάφνης
 ½ κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
 2 μέτριες πατάτες
 2 καρότα
 2 μέτρια κρεμμύδια
 1 πιπεριά Φλωρίνης
 8 κούπες νερό
 ½ κούπα κριθαράκι ολικής
Πώς θα το φτιάξεις
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θωρακίζουμε το μοσχάρι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό (περίπου 2 λίτρα).

3

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Όταν το κρέας έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.

4

Στα τελευταία 11 - 12 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής αλέσεως και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο.

5

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Καλή Απόλαυση!

Ingredients

Τι θα χρειαστείς
 1 kg μοσχάρι ποντίκι
 2 φύλλα δάφνης
 ½ κ.γ. πιπέρι σε κόκκους
 2 μέτριες πατάτες
 2 καρότα
 2 μέτρια κρεμμύδια
 1 πιπεριά Φλωρίνης
 8 κούπες νερό
 ½ κούπα κριθαράκι ολικής

Directions

Πώς θα το φτιάξεις
1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θωρακίζουμε το μοσχάρι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι.

2

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το πιπέρι και γεμίζουμε τη κατσαρόλα με νερό (περίπου 2 λίτρα).

3

Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα. Όταν το κρέας έχει αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά.

4

Στα τελευταία 11 - 12 λεπτά προσθέτουμε το κριθαράκι ολικής αλέσεως και βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμο.

5

Σερβίρουμε με λεμονάκι.

Καλή Απόλαυση!
Αχνιστή σούπα με μοσχάρι